Een breed scala aan vaardigheden om de veiligheid te verbeteren

De trainingen in veiligheid die aangeboden worden door G4s zijn divers. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een maritieme training te volgen. Dit zijn lessen en cursussen die speciaal ontwikkeld zijn voor mensen die veel op het water zijn. Als werkgever ben je er bijvoorbeeld verantwoordelijk voor dat je medewerkers in een veilige omgeving kunnen werken. Als je op het water werkt, dan heeft dat meestal als gevolg dat hulpdiensten minder snel ter plaatse kunnen zijn. Daardoor ben je aangewezen op de groep mensen waarmee je op het water bent. Om die reden is het extra belangrijk dat medewerkers goed op de hoogte zijn van de veiligheidsvoorschriften en weten hoe ze hulp moeten verlenen aan iemand in een mogelijk kritieke toestand. Uiteraard zijn er ook bepaalde gevaarlijke situaties die zich alleen voordoen op het water. Voor al deze punten is aandacht in de uitgebreide en realistische G4s veiligheids-trainingen.

Cursussen voor de bevordering van veiligheid op het water
Bij G4s zijn er meerdere opties om een training te volgen die de veiligheid op het water verhogen. Zo is er de Refresesher BST/AFF/PSCRB cursus, ofwel de Refresher training Basic Safety, Advanced Fire Fighting en Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een opfriscursus voor mensen die het certificaat al eerder hebben gehaald. Deze extra snelle training duurt vier dagen en aan het einde ben je weer helemaal op de hoogte van alle drie de cursussen. Op het water doen zich ook medische situaties voor die ook op het land voorkomen. Het verschil is dat het vaak moeilijker is om professionele hulp te krijgen. Het is daarom extra belangrijk dat er altijd iemand aan boord is die om kan gaan met medische noodsituaties. Bij G4s kun je de opleiding Medical Care volgen. Bij deze cursus leer je hoe je eerste hulp moet verlenen.